onsdag 31 mars 2010

Ingen sommarskola i Sundbyberg

Folkpartiet vill göra Sundbyberg till en av landets bästa skolkommuner där elevernas resultat är mycket goda. För att komma dit bör även Sundbybergs kommunala skolor ha sommarskola. Sommarskolan ska vända sig till elever mellan 14-18 år som har svårt att uppnå utbildningsmålen. (S)-styret i staden har dock inte visat något intresse för att starta upp sommarskola 2010.

- Sundbybergs stad har inte ansökt om statsbidrag för 2010 för att anordna sommarskola. Det är trist att inte staden gör allt för att hjälpa de elever som har svårt att nå målen menar Johan Storåkers, gruppledare för Folkpartiet i Sundbyberg.

- En sommarskola vore ett utmärkt sätt att individuellt kunna stärka elevens möjlighet att uppnå sina studiemål och bidrar till att lyfta kvalitén i Sundbybergs skolor säger Bo Nilsson (FP), andre vice ordförande i Barn- och utbildningsnämnden.

- En kunskapsskola som fokuserar på alla elever är en förutsättning för ett socialt hållbart samhälle avslutar Johan Storåkers och Bo Nilsson.

Kommunala skolor och friskolor kan sedan 2006 söka statsbidrag från Skolverket för att bedriva sommarskolor. För 2010 har Skolverket ca 40 milj kr att fördela. Folkpartiet har lagt en interpellation till fullmäktige om varför inte Sundbyberg har sökt pengar för att anordna sommarskola.

Folkpartiet får ny hemsida

Folkpartiets riksorganisation gör ny hemsida, vilket även inkluderar att alla lokalföreningar får ett nytt utseende på sina hemsidor. Den nya hemsidan presenterades i slutet på förra veckan och vi har fortfarande lite problem att kunna gå in och redigera på Sundbybergssidan.

Kommunen kör fortfarande en mycket gammal version av Explorer som webläsare, vilken inte är kompatibel med Folkpartiets publiceringssystem. Jag har dock fått en annan webläsare installerad, Firefox, och med den kan jag gå in i publiceringssystemet. Firefox kan dock endast läsa html-koden och inte visa själva redigeringsverktyget... Jag kan lite basic html, men har svårt för att se hur detta system är uppbyggt och kan inte lägga in bilder. Så tyvärr är sidan dåligt uppdaterad och inte tillfixad efter flytten till den nya hemsidan. Jag beklagar detta. Så fort problemet med Firefox är åtgärdat från FP riksorganisation kommer sidan att uppdateras.
Tills vidare kommer jag att försöka lägga ut alla nyheter här på vår blogg.
Hälsningar Karin Särnå, pol.sek. och redaktör för Folkpartiet Sundbybergs hemsida.

tisdag 30 mars 2010

Kommunfullmäktige 29 mars

Igår på fullmäktige debatterades Kraftvärmeverksprojektet i Kymlinge. Allianspartierna yrkade gemensamt avslag till projekt med hänvisning till att vi vill bevara Kymlinge grönt, att det är ett oerhört stort risktagande med stadens pengar, då projektets kalkyl närmar sig 4 miljarder - en hisnande summa samt att inga andra alternativ är utredda.
Moderaternas interpellation om hemlöshet där de frågat varför majoriteten inte vill stödja att sätta upp en strategi mot hemlöshet, gav också upphov till en livlig debatt.

Folkpartiets grupp leddes av nya gruppledaren Johan Storåkers.

Fullmäktigedebatten finns snart upplagd på Sundbybergs stads hemsida och kan ses i efterhand.

fredag 26 mars 2010

Ny gruppledare för Folkpartiet i Sundbyberg

Sedan ett par veckor är Johan Storåkers ny gruppledare i Sundbyberg. På kommunfullmäktige den 29 mars kommer han att väljas in i Kommunstyrelsen efter det att Nina Lundström har valt att lämna sin plats där och gruppledarskapet i Sundbyberg. Nina kommer att fokusera på riksdagsarbetet och på att bedriva valkampanj i hela länet. Hon kommer dock att sitta kvar som 2:e vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden samt i kommunfullmäktige.

Johan Storåkers, ny gruppledare i Sundbyberg