onsdag 30 mars 2011

Nina Lundström och Johan Storåkers på St Martins gymnasium

Nina Lundström, frisöreleven Jenny, Johan Storåkers
Jättefina lokaler och utrustning som imponerade! Här är Nina och Johan med rektor Carina Hasselrot och eleven Elin.
besök på måleriprogrammet; läraren Peo Nyqvist och eleven Ella!
Snickeriprogrammets lärare Ted Lagerstedt och Roland Palm
Mode och designprogrammet; läraren Birgitta Carlsson och eleven Peggy.


Idag har Nina Lundström, Johan Storåkers och undertecknad besökt St Martins Gymnasium i Sundbyberg. Detta som en del av Folkpartiets stora besöksturné som genomförs i mars månad. Tanken är att folkpartipolitiker över hela landet ska besöka lärlingsutbildningar. Sådana utbildningar finns inte i Sundbyberg men vi har dock en riktigt bra yrkesförberedande skola i form av St Martin och därför beslöt vi oss för att besöka denna skola.

Vi fick tillfälle att prata både med rektor Carina Hasselrot och lärare och elever på alla 5 program; frisör, snickeri, måleri, mode och verkstad. Det var verkligen intressant att få höra hur utbildningarna bedrivs, hur praktiken fungerar och vad jobbmöjligheterna är efter utbildningen. Vi träffade många nöjda elever som gillade sin utbildning vare sig det handlade om frisör, måleri eller mode!

Tack för en bra förmiddag hos er! Karin Särnå, pol.sek FP Sundbyberg

onsdag 23 mars 2011

Lite bilder från Internationella Kvinnodagen

Anna-Lena Hammarin delar blommor på Järnvägsgatan. Anna-Lena är vår ledamot i Äldrenämnden, sitter i kommunfullmäktige samt är ersättare i Kommunstyrelsen
Gruppledare Johan Storåkers nere i gången mellan pendeltåg och tunnelbana. Blommorna gick åt med rasande fart!
Politiska sekreteraren Karin Särnå
Anna-Lena igen!
Henrik Persson, Folkpartiets ledamot i Stadsbyggnad- och miljönämnden och fullmäktigeledamot
Den 8 mars uppmärksammade Folkpartiet den Internationella Kvinnodagen genom att dela blommor till förbipasserande kvinnor i Centrala Sundbyberg.

måndag 21 mars 2011

Kort resumé från liberala riksmötet i Göteborg

På lördagen inleddes det liberala riksmötet med Jan Björklunds anförande. Men konferensen hade startat redan på fredagen för ombudsmän, gruppledare och politiska sekreterare. I vanlig ordning så hölls några av de bästa punkterna på hela helgen just på fredagen.
Alexander Bengtsson från Expo höll ett otroligt intressant föredrag om Sverigedemokraterna och var de står idag. Detta var absolut en av de mest intressanta stunderna på hela helgen! Lite senare samma dag fick vi höja blicken när framtidens välfärd diskuterades. Fd Statssekreterare Per Borg föreläste om utmaningar och möjligheter. Kvällen avslutades med mingel och middag på Världskulturmuseet, ett stenkast ifrån mässan i Göteborg.

Björklund tog i sitt tal på lördagen upp barn och ungas situation. Detta var lite av en röd tråd och temat återkom under söndagens panelsamtal med bland annat barnombudsmannen Fredrik Malmberg.
En av de stora nyheterna som Björklund presenterade var kravet på skärpt lagstiftning kring vapenexport. Läs mer om detta på www.folkpartiet.se.

Flera intressanta panelsamtal ägde rum i den stora kongresshallen; Sveriges utmaningar i globaliseringens tidevarv ledd av Birgitta Ohlsson och Så får vi fler invandrare i arbete ledd av Erik Ullenhag.

Det fanns många seminarier att delta i de tre seminariepass som hölls under lördagen och söndagen.

Lördagseftermiddagen avslutades med ett underhållande och lärorikt föredrag av Anders Johnson "Invandrarna som byggde Sverige". Tänkvärt - hur hade vi klarat oss utan alla kreativa och initiativrika invandrare genom århundrandenas lopp?
Efter detta var det dags att dra iväg till hotellet, byta om och så lördagens stora middag med underhållning.

Ett bra riksmöte är slut! Tack för bra föredrag, seminariet m.m!
Nästa: landsmöte till hösten i Karlstad!