tisdag 28 juni 2011

Insändare från Folkpartiet

I veckans Mitti Sundbyberg (utgivning 28 juni) har Folkpartiets ledamöter i Stadsbyggnads- och miljönämnden, Henrik Persson och Mattias Lönnqvist, en insändare angående trafikkaoset på Landsvägen.

De menar att trafikkaoset hade kunnat undvikits om det hade funnits plan för hur situationen skulle hanteras och hur trafikstörningarna skulle kunna minskas. Detta var dock aldrig socialdemokraterna intresserade av.

Läs hela insändaren här.

måndag 27 juni 2011

Två förslag från Folkpartiet som blivit verklighet

På vår hemsida skriver vi om två förslag från Folkpartiet som på kort tid har blivit verklighet.

Den 16 juni i år invigdes vinterträdgården på Lötsjögårdens äldreboende. Det var i slutet på år 2008, samma år som socialstyrelsens rapport om den dåliga äldrevården i Sundbyberg hade kommit, som Anna-Lena Hammarin kläckte idén till att göra innergården på Lötsjögården till en "sinnenas trädgård". Här tänkte vi oss en oas där man skulle kunna sitta året om och känna sig som om man satt utomhus och ta en kopp kaffe. Tillsammans med Ritva Runestad från Moderaterna skrevs så en motion om detta. Nu, nästan 2,5 år senare, står trädgården klar.

Kymlingestenen - älvstenen - som varit i exil från Kymlinge i mer än 100 år är nu återbördad till Kymlinge. Nina Lundström har i två omgångar motionerat, dvs lagt förslag, om att att Kymlingestenen ska flyttas tillbaka dit från Rissne centrum där den funnits i mer än tio år. Dessförinnan fanns den på Skansen i mer än 90 år. Den senaste motionen som Nina skrev i ärendet var för knappt två år sedan och där föreslog hon att stenen flyttas till lämplig plats i Kymlinge samt att detta uppmärksammas på ett bra sätt, t ex genom "Kymlingedagen". Någon större uppmärksamhet skedde inte i samband med flytten, men stenen är flyttad och det är väldigt glädjande att stenen nu åter finns i Kymlinge.

Det går som sagt att driva frågor i opposition. De flesta av våra utmärkta förslag röstas ner i fullmäktige, men emellanåt händer det faktiskt att vi får bifall för något förslag! Förutom att ovanstående har blivit verklighet så har även förslagen att Sundbyberg ska bli ett förvaltningsområde för det finska språket samt inrättandet av sommarkollo för pensionärer blivit det. Förra sommaren var den första sommaren som det anordnades sommarkollo tillsammans med pensionärsorganisationerna och det utföll mycket bra och i år fortsätter man den satsningen.

Var med och påverka vad som händer i Sundbyberg! Gå med i Folkpartiet Liberalerna!

onsdag 15 juni 2011

Har du fått nya numret av SundbybergsLiberalen?

För ungefär två veckor sedan anlände det nya numret av SundbybergsLiberalen (nr 2/2011) med tema om barn, barnomsorg och ungdomar. Detta nummer är ett mindre nummer och delas inte till samtliga hushåll i Sundbyberg. Vi har istället valt att dela numret vid vårmarknaden den 26 maj och nationaldagsfirandet på Golfängarna. Vi har nu även inlett en brevlådedelning. Detta är dock bara möjligt i områden där vi kommer åt brevlådorna. Det betyder att alla boende i bostadshus med portkoder får ingen tidning. Hör av dig till oss, så skickar vi en tidning direkt till dig! Maila karin.sarna@sundbyberg.se eller ring 08-706 8064.

Vi har i början på denna vecka delat i Lilla Ursvik, Stora Ursvik, Brotorp samt delar av Duvbo. Vi kommer att fortsätta att dela i Duvbo och i vissa trappuppgångar runt Sundbyberg där vi har medlemmar boende.

torsdag 9 juni 2011

Sommaröppet igår kväll

Lars-Herman skojar ... så här stooor fisk fick jag......


Igår kväll hade Sundbybergsföreningen sitt årliga "Sommaröppet"! Det är föreningens sommaravslutningsträff och vi brukar äta en bit mat tillsammans och ha en intressant gäst.

Igår kväll gästades vi av kommunens Exploaterings- och näringsdirektör Lars-Herman Larsson. Det är alltid lika populärt när Lars-Herman gästar oss och vi hade således en bra uppslutning på träffen. Vi fick höra om Sundbybergs framtidsplaner och vad som är på gång just nu. Mycket intressant.

Både gruppledare Johan Storåkers och ordförande Mattias Lönnqvist drog också litet kort om aktuella politiska frågor i staden respektive landstinget.