tisdag 29 januari 2013

Om Folkpartiet får bestämma...

...så blir det inga baracker på Rissne Ängar!

Folkpartiet i Sundbyberg vill:



  • Freda Rissne Ängar från bebyggelse!
  • Ta ett helhetsgrepp kring platsbristen inom skolan i Sundbyberg!
  • Nyttja redan befintliga lokaler i staden!
  • Skrota planerna på utbyggnaden av Duvboskolan!
  • Bygg en ny mellan- och högstadieskola, exempelvis på Duvmossen!

Läs mer om hur vi tänker i frågan om Rissne Ängar på  "Inga baracker på Rissne Ängar!"

fredag 18 januari 2013

Inga baracker på Rissne Ängar!



Planerna med baracker på Rissne Ängar är resultatet av socialdemokraternas nonchalans av den platsbrist för elever i Sundbyberg som vi länge förutspått. Oförmåga att planera för framtiden ger många barnfamiljer betydande bekymmer under lång tid. Det resulterar också i
en kraftig utbyggnad av Duvboskolan där de nuvarande eleverna tvingas flytta till tillfälliga baracker på Rissne Ängar. Att styret tidigare inte försökt se långsiktigt är för oss en gåta, speciellt då man sedan år 1999 haft en ”tillfällig” paviljonglösning på Duvboskolans skolgård.

Vi i Folkpartiet motsätter oss de planer som nu finns då vi har gett förslag på helhetslösningar, som t.ex. en ny mellan- och högstadieskola på Duvmossen som nu möjligen ter sig än mer rimlig. Flera gånger har vi också påpekat att bättre framförhållning är nödvändig innan vi hamnar i detta läge som nu kräver akuta lösningar. Vi tycker inte att baracker är en bra lösning för varken eleverna eller det grönstråk som Rissne Ängar är en del av.

Rissne Ängar är ett mycket uppskattat rekreations- och grönområde som bland annat används av de boende i de intilliggande områdena. Att asfaltera en del av området motverkar direkt det mål som staden har som syftar till att binda samman och tydliggöra det grönstråk som löper mellan Rissne ängar – Lötsjön -  Råstasjön i Solna.

Situationen som nu uppstått att ändra detaljplanen för att kunna genomföra en utbyggnad av Duvboskolan löser visserligen bristen av en del utbildningsplatser, men skapar samtidigt flera andra problem som varken gynnar eleverna, området eller dess karaktär. Att det blir mindre yta för lek och fritid på skolgården, ökad trafik på grund av fler elever och nybyggnation som inte tar hänsyn till området karaktär ser vi inte som några positiva effekter. Vi i Folkpartiet liberalerna anser att dessa problem är så allvarliga att vi inte ställer oss bakom de pågående planerna.

Johan Storåkers
Gruppledare & Oppositionsråd FP

Anna-Lena Hammarin
Vice gruppledare FP