måndag 21 juni 2010

Extra Kommunstyrelsesammanträde

Idag på morgonen hölls ett extra kommunstyrelse. Nu ska det förhoppningsvis inte vara något mer innan det idag extra utlysta KS och KF den 23 augusti.

Idag behandlades ett remissärende om betyg från årskurs 6 i grundskolan. Folkpartiet, tillsammans med övriga borgerliga partier yrkade återremiss på svaret som skulle skickas in. I vänsterstyrets svar skrivs bland annat att promemorian baseras på politiska värderingar och inte forskning. Nu finns det dock färska studier på att tidiga betyg gynnar t ex flickors vidareutbildning. I rapporten "Betygsatta barn - spelar det någon roll i längden?" från Institutet för arbetsmarknadspolitisk utvärdering kan man läsa mer om de intressanta resultaten.

På kommunstyrelsen var också ärendet om kommunens insatser inför valet uppe. Här lade vi fram ytterligare ett yrkande på återremiss gemensamt med allianspartierna. Syftet med ärendet är att utveckla den lokala demokratin. Majoriteten föreslår särskilda satsningar på valdeltagandet i de bostadsområden där den sittande majoriteten idag är störst. Detta anser vi helt oaccepptabelt.

Till sist lade Folkpartiet ett särskilt yttrande för ärendet om att utreda möjligheterna för Sundbyberg att ingå i förvaltningsområdet för finska språket. Detta är någonting som Alliansregeringen infört för ett antal år sedan och vi har i detta ärende interpellerat vänsterstyret varför inte Sundbyberg valt att ansluta sig. Nu, äntligen efter initiativ från Folkpartiet, så väljer staden att utreda möjligheterna att göra så.

Protokoll och våra skriftliga yrkanden och yttranden kommer att finnas i stadens diarium inom kort.

tisdag 8 juni 2010

Nyamko Sabuni på Golfängarna












I helgen firades den svenska nationaldagen på Golfängarna i Sundbyberg. Som vanligt var det ett välbesökt event! Även i den lilla politikerbyn var det fullt med folk. Folkpartiet var självklart på plats denna dag och fick besök av Nyamko Sabuni. Hon utfrågades på scen av vår riksdagsledamot Nina Lundström. Det var många som strömmade till för att lyssna på Nyamko!

Tack Jonas Engström från det mobila kampanjteamet på länsförbundet för att du var med och hjälpte till hela dagen. Tack även till Denny från Aktivistpoolen!

Foto: Gunnar Andrén och Karin Särnå

torsdag 3 juni 2010

Nyamko Sabuni kommer till Sundbyberg

På söndag kommer jämställdhets- och integrationsminister Nyamko Sabuni till Sundbyberg. Hon kommer att delta i nationaldagsfirandet på Golfängarna och finns på plats i politikerbyn kl 14.40. Där kommer hon att utfrågas av riksdagsledamot och kommunfullmäktigeledamoten Nina Lundström.

Folkpartiet finns på plats hela dagen. Kom gärna och besök oss. Hämta ditt exemplar av Sundbybergsspelet!

Övriga partier finns också på plats på söndag och deras gäster är bl a Beatrice Ask, Lars Ohly och Gustav Fridolin.

tisdag 1 juni 2010

Gör det lättare och roligare att vara cyklist

Idag skriver Nina Lundström från Sundbyberg tillsammans med skolborgarrådet Lotta Edholm och Landstingsrådet Birgitta Rydberg en artikel på politikerbloggen med temat cykling i Stockholm. De tre lägger fram flera förslag på hur man kan göra det bättre och enklare för cyklisterna i Stockholm. Bland annat skriver man att det behövs ett regionalt cykelnät, att cykelvägarna ska vara välunderhållna med fokus på komfort och säkerhet, att man ska kunna ta med cykeln i all kollektivtrafik. Dessa förslag och flera andra finns även med i de motioner som Nina har lagt till fullmäktige i Sundbybergs stad.
Läs hela artikeln på politikerbloggen.
Ninas motion Gör Sundbyberg till cyklisternas stad och Skapa cykelparkering och servicestationer i Sundbyberg.