tisdag 21 april 2009

Rapport från stadsbyggnadsnämnden

Det var stadsbyggnads- och miljönämnd (SMN) igår och det var en ovanligt enig nämnd som sammanträffade; mycket beroende på att det mest var myndighetsärenden och dessa hanteras utifrån lagstiftning och inte politiska positioner.

På bygglovet för laboratorievillan i Marabouparken är vi i Folkpartiet emot projektet -- eftersom vi inte tycker att kommunen ska gå in med 60 miljoner i ett sådant projekt -- men själva bygglovet i sig var ingenting att anmärka på, eftersom det följer detaljplanen för området. Däremot ställde vi lite kontrollfrågor kring huset kulturhistoriska värde och hur detta ska besvaras och vi fick tillräckliga svar för att kunna godkänna bygglovet.

En intressant information är att nämndens ordförande kommer att träffa representanter för kommunens restauranger för att diskutera ett generellt öppethållandetillstånd till 23.00 på uteserveringar. Förhoppningsvis blir resultatet av detta att man kan sitta utomhus till 23.00 i sommar, istället för till 22.00 som tidigare.

Slutligen valde vi att inte delta i behandlingen av kommunens klimat- och hållbarhetspolicy eftersom vi kommer att agera på denna i kommunstyrelsen istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar