måndag 1 februari 2010

Vi vill ha dina synpunkter!

Vi vill ha dina synpunkter på nedanstående områden! Ge en kommentar eller skicka ett e-mail till sundbyberg@liberal.se

NY SKOLA I DUVBO

Det är oacceptabelt att den usla skolsituationen i Duvbo har fått fortgå under en så lång tid och att ingenting har skett. Det är inte längre hållbart och en permanent lösning måste snarast hittas. Oförmågan att planera för framtiden kan ge många barnfamiljer betydande olägenhet under lång tid med t ex bristfälliga skollokaler och skolgårdar – eller längre väg till skolan.

De röstande i rådslaget som hölls under 2008 fick ingenting veta att en lösning med baracker kunde bli aktuell när ingen ny skola ska byggas på Duvmossen. Vi anser att rådslaget om en ny skola på Duvmossen eller ej, inte gjordes på ett riktigt sätt. Inga alternativ och förklaringar gavs om man röstade nej till skola på Duvmossen. Folkpartiet föreslår därför att rådslaget görs om – med tydliga alternativ, hur den exakta placeringen skulle bli samt att alla röstberättigade i Sundbyberg får delta. En skola med en högstadiedel berör alla Sundbybergare.

Vad tycker du? Är Duvmossen ett bra eller dåligt läge att bygga en ny skola på? Vilken annan lokalisering kan man tänka sig? Var rådslaget bra? Ge oss dina synpunkter, förslag etc på en ny skola i Duvbo?

___________________

UNGDOMAR och ungdomsarbetslösheten

Vad tycker du om våra förslag nedan? Är det bra lösningar? Har du ännu bättre förslag? Diskutera och ge oss idéer!

Ungdomsarbetslöshet
Folkpartiet har ett förslag för att minska arbetslösheten bland Sundbybergs ungdomar. Vi föreslår att 100 ungdomar under 8 veckors tid ska få arbeta inom den kommunala servicen . Det kan t ex vara att arbeta på ett dagis, att hjälpa till med renhållningsarbete eller på ett äldreboende. Givetvis kommer varje person få en handledare som vägleder och coachar under tiden. På åtta veckor får man arbetslivserfarenhet som lättare kan leda till ett permanent arbete och värdefulla kunskaper att lägga till på sin meritförteckning!

3 kommentarer:

  1. Angående cykelväg Stora Ursvik-Kista, det går inte pga natyrskyddsområdet. 2006 (2004) föreslog jag att bygga ut stigen längs med Igelbäcken från Ärvinge till elljusspåret. På Stockholms sida gjorde man det men på Sundbyberg sida blev nej, varför? Jo man hänvisade till att det skulle bli ett ingrepp i naturskydsområdet! Bygger man cykelbanan med hjälp avv ett undantag så skall även man bygga gångväg med lyse från Kymlingevägen till elljusspåret när ombyggnaden av länken är klar!

    Kurt Maxé

    SvaraRadera
  2. Kymlinge

    Det skall vara orört med tanke på friluftlivet och för de föreningar som använder området, Sundbyberg börjar bli färdigbyggt efter Stora Ursvik, annars får ni börja bygga uppe i luften!!!

    SvaraRadera
  3. Skidskytteanläggning

    Använd området söder om gamla banvallen för detta intill där militären håller till idag i Stora Ursvik. Militären kan flytta om området kan bli både en skidskytteanläggning som skidstadion, byggnaderna som finns idag kan användas för diverse ändamål med nybyggnation, det gäller att ha fantasi!

    SvaraRadera