måndag 21 mars 2011

Kort resumé från liberala riksmötet i Göteborg

På lördagen inleddes det liberala riksmötet med Jan Björklunds anförande. Men konferensen hade startat redan på fredagen för ombudsmän, gruppledare och politiska sekreterare. I vanlig ordning så hölls några av de bästa punkterna på hela helgen just på fredagen.
Alexander Bengtsson från Expo höll ett otroligt intressant föredrag om Sverigedemokraterna och var de står idag. Detta var absolut en av de mest intressanta stunderna på hela helgen! Lite senare samma dag fick vi höja blicken när framtidens välfärd diskuterades. Fd Statssekreterare Per Borg föreläste om utmaningar och möjligheter. Kvällen avslutades med mingel och middag på Världskulturmuseet, ett stenkast ifrån mässan i Göteborg.

Björklund tog i sitt tal på lördagen upp barn och ungas situation. Detta var lite av en röd tråd och temat återkom under söndagens panelsamtal med bland annat barnombudsmannen Fredrik Malmberg.
En av de stora nyheterna som Björklund presenterade var kravet på skärpt lagstiftning kring vapenexport. Läs mer om detta på www.folkpartiet.se.

Flera intressanta panelsamtal ägde rum i den stora kongresshallen; Sveriges utmaningar i globaliseringens tidevarv ledd av Birgitta Ohlsson och Så får vi fler invandrare i arbete ledd av Erik Ullenhag.

Det fanns många seminarier att delta i de tre seminariepass som hölls under lördagen och söndagen.

Lördagseftermiddagen avslutades med ett underhållande och lärorikt föredrag av Anders Johnson "Invandrarna som byggde Sverige". Tänkvärt - hur hade vi klarat oss utan alla kreativa och initiativrika invandrare genom århundrandenas lopp?
Efter detta var det dags att dra iväg till hotellet, byta om och så lördagens stora middag med underhållning.

Ett bra riksmöte är slut! Tack för bra föredrag, seminariet m.m!
Nästa: landsmöte till hösten i Karlstad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar