måndag 27 juni 2011

Två förslag från Folkpartiet som blivit verklighet

På vår hemsida skriver vi om två förslag från Folkpartiet som på kort tid har blivit verklighet.

Den 16 juni i år invigdes vinterträdgården på Lötsjögårdens äldreboende. Det var i slutet på år 2008, samma år som socialstyrelsens rapport om den dåliga äldrevården i Sundbyberg hade kommit, som Anna-Lena Hammarin kläckte idén till att göra innergården på Lötsjögården till en "sinnenas trädgård". Här tänkte vi oss en oas där man skulle kunna sitta året om och känna sig som om man satt utomhus och ta en kopp kaffe. Tillsammans med Ritva Runestad från Moderaterna skrevs så en motion om detta. Nu, nästan 2,5 år senare, står trädgården klar.

Kymlingestenen - älvstenen - som varit i exil från Kymlinge i mer än 100 år är nu återbördad till Kymlinge. Nina Lundström har i två omgångar motionerat, dvs lagt förslag, om att att Kymlingestenen ska flyttas tillbaka dit från Rissne centrum där den funnits i mer än tio år. Dessförinnan fanns den på Skansen i mer än 90 år. Den senaste motionen som Nina skrev i ärendet var för knappt två år sedan och där föreslog hon att stenen flyttas till lämplig plats i Kymlinge samt att detta uppmärksammas på ett bra sätt, t ex genom "Kymlingedagen". Någon större uppmärksamhet skedde inte i samband med flytten, men stenen är flyttad och det är väldigt glädjande att stenen nu åter finns i Kymlinge.

Det går som sagt att driva frågor i opposition. De flesta av våra utmärkta förslag röstas ner i fullmäktige, men emellanåt händer det faktiskt att vi får bifall för något förslag! Förutom att ovanstående har blivit verklighet så har även förslagen att Sundbyberg ska bli ett förvaltningsområde för det finska språket samt inrättandet av sommarkollo för pensionärer blivit det. Förra sommaren var den första sommaren som det anordnades sommarkollo tillsammans med pensionärsorganisationerna och det utföll mycket bra och i år fortsätter man den satsningen.

Var med och påverka vad som händer i Sundbyberg! Gå med i Folkpartiet Liberalerna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar