onsdag 16 september 2009

Vi håller våra vallöften!

Folkpartiet känner ett stort ansvar för det långsiktiga skyddet och vården av vårt naturreservat. Att värna Kymlinge är ett måste för att kunna ge Sundbybergsborna och regioninvånarna ett rekreationsområde som möjliggör ett aktivt friluftsliv. Att värna Kymlinge är också viktigt för bevarandet av den biologiska mångfalden och unika kulturhistoriska miljöer.

Så här skriver Folkpartiet i sitt handlingsprogram inför valet 2006. Vi har sedan en mycket lång tid drivit Kymlingefrågan. I kommunen har vi lagt ett antal motioner och interpellationer som syftar till att bevara grönkilen obebyggd och utveckla området för det fria friluftslivet. Vår gruppledare Nina Lundström motionerade även i ärendet under de åren när hon satt i riksdagen. Motionen skrevs ihop med Mikaela Waltersson från Miljöpartiet(!). Samma parti som nu har gjort en kovändning i sin uppfattning om grönkilen. Miljöpartiet har också haft som vallöfte att bevara Kymlinge obebyggt, men har nu gått ifrån den uppfattningen och därmed brutit ett av sina stora vallöften.

I vintras behandlades vår motion om att öppna upp tunnelbanestationen i Kymlinge för avstigande till grönkilen, för att på så sätt göra grönområdet mer lättillgängligt. Tidningen Metro skrev om detta. Den här veckan skriver tidningen Mitti Solna om byggplanerna av ett kraftvärmeverk i Kymlinge och för ett par veckor sedan tog Mitti Sundbyberg upp samma ämne. Båda gångerna återges Folkpartiets inställning och Nina Lundström har fått komma till tals.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar