måndag 29 oktober 2012

Nyhetsbrev från Johan Storåkers

En socialliberal kamp för att idrotten och folkhälsoaspekter måste beaktas tidigt i stadsbyggnadsprocessen!

Folkhälsan i vårt land är tyvärr segregerad och det är ofta socioekonomiska svaga grupper som rör sig för lite. All idrott och former av rörelse ska stimuleras oavsett om den sker spontant, i skolan eller i föreningsform.

Det gäller att ta hänsyn till idrotten och folkhälsan i stadsbyggnadspolitiken. Viktigt är att dessa aspekter beaktas tidigt i planeringen av nya områden. Det finns många olika exempel på när planeringen för lokala idrottsanläggningar och relevanta ytor för rörelse har kommit alltför sent in i processen. Ett exempel på detta är Hammarby Sjöstad i Stockholm.

Idrott bedrivs dock inte endast i hallar och på idrottsplatser. Många aktiviteter (spontant eller i föreningsform) sker i vatten, i luften, i skogen eller på öppen mark. Extra viktigt är det därför att vi socialliberaler t.ex. bevarar Kymlingeområdet grönt. Det är angeläget för att stimulera vandring, löpning och skidåkning m.m. Vidare är det viktigt att i planeringen av Sundbyberg och Stockholmsregionen hela tiden tänka strategiskt för att uppmuntra cykling.

Vi arbetar i den lokala partiverksamheten med att öka den utåtriktade verksamheten. Jag har själv och ibland tillsammans med vår politiska sekreterare Christoffer Jönsson delat ut flygblad vid Sundbybergs station i fredagsruschen. Vidare har vi fått en del publicitet i Mitt i Sundbyberg. I går hade vi en notis om ett möte med boende i Stora Ursvik och jag hade för en kortare tid sedan en insändare om behörighet och lärare. I måndags var jag och besökte Rissnesskolan för att få en närmare insyn i skolverksamheten. Det är även andra som gör gedigna kommunikativa insatser men det återstår mycket inom området och vi måste ständigt föra fram våra socialliberala budskap! Om du vill vara med och bidra i det utåtriktade arbetet kan du kontakta Christoffer Jönsson så kan vi tillsammans bedriva kampanjverksamhet men också göra studiebesök hos offentliga verksamheter, föreningar och företag m.m. i Sundbyberg. Alla insatser är välkomna! Glöm inte heller de vardagliga socialliberala samtalen med grannar, arbetskamrater och vänner m.fl.

Vi skulle i lokalföreningen haft utbildning på lördag den 27 oktober. Denna utbildning är inställd med anledning av för få anmälda deltagare. I stället kommer vi att bjuda in den duktige föredragshållaren Jan-Ove Jerrestål till vårt gruppmöte den 28 november dit alla medlemmar är välkomna!  Civilt är Jan-Ove PR-konsult, han används i olika utbildningssammanhang i partiet och har en bakgrund som kommunalråd i Uppsala. Han kommer tala om politiskt ledarskap, politisk positionering, vårt förhållande till moderaterna och kommunikation m.m. Vi har skickat ut mycket information om utbildningen via mail och diskuterat om den på föreningsmötet tidigare i oktober, inom styrelsen och den politiska gruppen. Men jag har nu fått inspel om att vi inte får glömma de personliga telefonsamtalen med medlemmar om våra aktiviteter och det är något som speciellt vi yngre får tänka på så att vi inte fastnar helt i internetvärlden.

Den socialliberala kampen går vidare!

Vänligen,


Johan Storåkers
Gruppledare och oppositionsråd i Sundbyberg
Mobil.0709/40 78 75
E-mail: johan.storakers@sundbyberg.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar