torsdag 7 mars 2013

Erik Ullenhag besökte Sundbyberg!

Igår den 6 mars besökte integrationsminister Erik Ullenhag (FP) Sundbyberg.

Tillsammans med Folkpartiet i Sundbyberg besökte Erik förskolan Milot där det på avdelningen Blomman bedrivs integrerad verksamhet på både finska och svenska. Förskolechef Caroline Holmberg välkomnade oss till förskolan. Pedagogerna Tiana och Leena berättade om verksamheten där de önskar ett ökat fokus på språket där en egen avdelning för bara finska vore önskvärt. I dagsläget behövs allt upprepas på både finska och svenska.

Pedagogerna Tiana Ståhl och Leena Sund berättar om Blommans verksamhet. 
Efter besöket på förskolan Besökte Erik och Folkpartiet i Sundbyberg kulturverksamheten Aggregat i Hallobergen som nyligen blivit hbt-certifierad. Aggregat är en verksamhet som riktar sig till ungdomar 15 - 25 där det finns rum för det kreativa skapandet - ingenting är omöjligt. På plats träffade vi projektledare Anna Vogel och två medarbetare, samt fyra tjejer som med jämna mellanrum besöker Aggregat. Bemötande, integration, framtidsplaner och Japan-loppisar vad några saker som det pratades om.

Projektledare Anna Vogel i mitten tillsammans med Erik Ullenhag.

Från Folkpartiet i Sundbyberg deltog vice gruppledare, Mattias Lönnqvist, vår ledamot i förskolenämnden, IngMarie Bohmelin, och vår politiska sekreterare, Christoffer Jönsson.

IngMarie, Mattias och Erik tillsammans i Hallonbergens centrum.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar