onsdag 27 februari 2013

Bygg ut tvärbanan nu!

Insändare av Mattias Lönnqvist publicerad i Mitti Sundbyberg den 26 februari 2013.

En av de stora utmaningarna som vi har att hantera är miljöfrågan. För att minska utsläppen måste vi erbjuda alternativ till bilen. Där spelar kollektivtrafiken en viktig roll. Redan idag erbjuder SL mest kollektivtrafik i hela landet och under Alliansen har vi sett en kraftig ökning, men det finns mer att göra.

En av de utbyggnader som varit planerad länge är Tvärbanans Kistagren. Den är tänkt att binda ihop Bromma med Kista, via Sundbyberg där den går över Ursvik. Ursvik är ett nytt bostadsområde, utan spårbunden trafik och ett av länets mest expansiva områden.

Det vi vet från forskning är att det är enklare att ändra resandemönster om kollektrafiken finns när man flyttar in i ett område. Ju längre vi väntar med att genomföra Kistagrenen av Tvärbanan, desto större risk att de som bor i området fortsätter att resa med bil istället för kollektivt.

Det får vara slut på förseningarna och slut på det ständiga framflyttandet av tvärbanans Kistagren. SL behöver ta ett genomförandebeslut nu och byggstart borde vara senast 2014.

Mattias Lönnqvist, vice gruppledare
Folkpartiet Sundbyberg


Läs också vår Interpellation i ämnet: Om utbyggnaden av Kistagrenen

________________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar