tisdag 26 februari 2013

Vad händer med Rissne Ängar?

Förra veckan bestämde kommunens exploateringsutskott att godkänna kommunens ansökan om bygglov för skolpaviljonger på Rissne Ängar, detta efter många protester från både Rissne- och Duvbobor.

Folkpartiet och Moderaterna drev in i det sista tillsammans med Centerpartiet att bygglovet inte skulle godkännas. Vi tre partier röstade emot förslaget medan de andra partiet röstade för.

Vänsterpartiet och Kristdemokraterna ville att förslaget skulle avgöras vid ett senare tillfälle men då utskottet ville att förslaget skulle avgöras under mötet valde Vänsterpartiet och Kristdemokraterna att rösta för och godkänna bygglovet.

Från Folkpartiet sida tycker vi beslutet är olyckligt och upprörande. För det första är vi emot planerna på att bygga ut Duvboskolan - om man inte genomför de planerna så behöver heller inga paviljonger ställas på Rissne Ängar. Istället vill vi, liksom Moderaterna, göra markundersökningar på Duvmossen för att se vilka möjligheter det finns att dels bygga en skola där men också för att kunna utveckla området som grönområde.


Läs hela vårt yttrande här.

Här kan ni läsa protokollet från mötet.

Sundbybergs stad: Skolpaviljonger på Rissne Ängar

__________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar