onsdag 6 februari 2013

Falska rykten sprids om Duvmossen!

Den senaste veckan har det delats ut flygblad av okänd författare som påstår att Folkpartiet och Moderaterna vill asfaltera hela Duvmossen. Det är ett falskt rykte som Johan Storåkers (FP) och Mikael T. Eriksson (M) i ett gemensamt brev dementerar. Brevet har delats ut i området kring Duvmossen och kan läsas i sin helhet här:

 


"Till boende runt Duvmossen
Sundbyberg den 5 februari 2013

Hej.
Du har kanske den senaste tiden fått lappar i brevlådan eller på annat sätt fått höra påståenden om att vi vill asfaltera hela Duvmossen.  Det är inte sant.

Vi som skriver detta brev heter Mikael T. Eriksson och Johan Storåkers. Vi är gruppledare för Moderaterna och Folkpartiet Liberalerna och oppositionsråd i Sundbybergs stad.

I de samtal som vi har haft med sakkunniga har det varit tydligt att ingen säkert kan svara på vad som finns under Duvmossen. Därför vill våra  två partier tillåta markundersökningar för att se hur det faktiskt förhåller sig. Detta är också rekommendationen i en rapport som har lämnats till kommunen. Ryktena som sprids från okänt politiskt håll om att asfaltera hela mossen är helt tagna ur luften.

Visar det sig möjligt utifrån undersökningarna att utveckla området är vi positivt inställda till att anlägga en skola på en del av Duvmossen. Det betyder inte att hela mossen tas i anspråk, utan tvärtom att vi även kan möjliggöra för grönområdets utveckling. Med den osäkerhet som finns i dag är inte detta möjligt.

Vi vill att alla partier i kommunfullmäktige tar sitt ansvar för att se till att frågan om Duvboskolan blir löst snabbt, smidigt och bra. Baracker är inget hållbart alternativ för våra barn att ha som skola. Vi hoppas att vi med detta brev förklarat våra partiers ståndpunkt i frågan."


Med vänliga hälsningar,



Mikael T. Eriksson (M)                     Johan Storåkers (FP)
Gruppledare och oppositionsråd        Gruppledare och oppositionsråd
070-665 38 85                              070-940 78 75
 

Läs mer:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar